Chowder – amerikansk suppe med torsk, kartoffel & porre
Ingredienser:
2 stk. Porrer
2 stk. Bagekartofler
2 stk. Timiankviste
25 g Økologisk smør
0.75 l Fiskebouillon – jeg brugte grøntsagsbouillon
2 dl Majs
450 g Torskefilet fra Minna
0.25 l Madlavningsfløde 18%. Jeg brugte halv piskefløde
Salt og peber
En anelse citronsaft
Lidt hakket persille
Tilbehør brød
Fremgangsmåde:
Snit porrerne og skær de skrællede kartofler i tern. Pil timianbladene af kvistene. Sauter porrerne i smør 1-2 min. sammen med timian. Tilsæt kartofler samt bouillon og lad det simre 10 min. Kom majs, torsk skåret i tern samt fløde ved og kog endnu 5 min. for svag varme. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Server den rygende varm drysset med persille og med lunt brød
Antal personer: 4